У кожної господині є свої секрети приготування фірмових страв, зберігання продуктів і дотримання порядку. Але є помилки, які більшість з них роблять однаково.

 Всьому в житті потрібно вчитися не перестаючи, в тому числі веденню домашнього господарства і кухонним секретам.

1. Масло і молоко для картопляного пюре не повинні бути холодними. Холодне молоко і масло погано вбираються в картоплю, тому їх обов'язково потрібно попередньо підігрівати і додавати потроху. В іншому випадку пюре не вийде повітряним, швидко охолоне, візьметься грудками і погано зіб'ється.
 
2. Дрібні шматочки картоплі для пюре. Коли ви варите картоплю для пюре, її потрібно різати великими шматками або варити цілою. Це займе, звичайно, трохи більше часу, ніж якщо порізати дрібно, проте допоможе зберегти смак продукту. Дрібні шматочки картоплі швидко вбирають багато рідини, це робить їх несмачними і заважає вбирати масло і молоко при приготуванні пюре.
 
3. Ретельне миття грибів. Звичайно, якщо вони в землі, то землю потрібно добре відтерти. Однак якщо ви будете мити гриби у великій кількості води, вони вберуть її і будуть менш смачними.
 
 
4. Порушення порядку панірування. Дійсно, є велика різниця, в якому порядку під що потрібно занурити шматочки м'яса або риби, щоб панірування вийшло якісним. Спочатку занурюємо в борошно, потім у збиті яйця, а потім - в панірувальні сухарі. Так шар панірування буде рівний, гарний і не відвалиться під час смаження.
 
5. Часте перевертання риби на сковороді. Коли ви смажите рибу на сковороді, не потрібно її часто перевертати то на одну, то на іншу сторону. Від цього вона може просто розвалитися на дрібні шматки. Риба готується досить швидко, її досить перевернути один раз.
 
6. Обсмажування м'яса птиці разом з овочами. Може здатися, що це прискорить процес, тому що і птах, і овочі готуються досить швидко, плюс наситять один одного соком. Однак їх спільне приготування призведе до того, що замість смаження продукти будуть гаситися. М'ясо птиці в підсумку стане "гумовим", овочі будуть мати незрозумілий присмак. Щоб якісно посмажити і овочі, і м'ясо, це краще робити окремо, а потім змішати гарячими.
 
7. Варка свіжих яєць. Свіжі яйця краще смажити, оскільки вони погано чистяться. Тут не завжди допоможуть лайфхаки у вигляді додавання солі і заливання холодною водою після варіння - шкаралупа все одно буде приставати до білка. Якщо ви все-таки варите свіжі яйця, варто це робити на кілька хвилин довше звичайного.
 
8. Приготування м'яса птиці на сильному вогні. М'ясо курки або індички вариться швидко, але не поспішайте ставити бульйон на сильний вогонь. Так ви ризикуєте отримати "гумове" м'ясо, яке втратило будь-який смак, а після охолодження воно буде абсолютно жорстке. Варити м'ясо птиці краще на слабкому вогні і при закритій кришці. Важливо, щоб м'ясо повністю було покрите водою, інакше воно пересохне ще в процесі приготування.
 
 
9. Викладання м'яса або риби на не прогріту сковороду. Якщо сковорода ще не нагрілася як слід, то м'ясо або риба будуть прилипати і готуватися нерівномірно. Не забувайте, що чекати, поки в сковороді почне горіти масло, теж не варто.
 
10. Приготування яєчні або омлету на сильному вогні. Оскільки білок готується швидше жовтка, то ви ризикуєте пережарити свою страву і отримати неприємну підгорілу корочку. Щоб жовток встиг дійти до готовності, вогонь для приготування яєчні або омлету повинен бути слабким.