Коли доходить справа до накопичення грошей, починаєш розглядати варіанти збереження своїх фінансів, тоді ви і задумуєтеся: як зберігати гроші і в якій валюті.

 Зберігання грошей в євро

Євросоюз є досить успішним і стійким економічним проектом, в який входять стабільні економіки Німеччини, Франції, Англії.
 
Вся зона Євросоюзу все ж залишається міцною і це гарантує стабільність євро. Тому 30% своїх заощаджень, ви можете з успіхом зберігати саме в цій валюті.
 
Зберігання грошей в доларах
 
Це одна з найбільш конвертованих валют в світі, яка використовується в більшості угод, і основна резервна валюта для безлічі Центральних банків, що свідчить на користь стабільності долара.
 
 
Існує втрата грошей при обміні гривень в долари, а потім назад.
 
Це валюта, які найбільше підробляють в світі, тому є ризик, що частина заощаджень, якщо ви зберігаєте долари під подушкою, виявиться стопкою папірців.
 
Якщо ви занадто вже боїтеся різких коливань курсу долара, то можна робити короткострокові доларові вклади, а далі вже дивитися по тій ситуації, яка складається всередині країни: продовжувати свій внесок або переводити гроші в іншу валюту.
 
Зберігання грошей в гривні
 
Ви повинні знати, що в Україні більш ніж 20 банків знаходяться в стадії ліквідації. Кожен дев'ятий банк став неплатоспроможним.
 
Висновок:
 
Будь-які вклади і в будь-якій валюті - це ризик. Але ризики нас підстерігають скрізь, тому вчіться ними управляти.