У сучасному світі диплом з університету ще нічого не означає. Людина повинна постійно розвиватися. Тому дізнайтеся, які заняття допоможуть розвинути мозок?

 Багато хто вважає, що інтелект закладений при народженні і змінити його ніяк не можна. Нейробіологи кажуть, що сіра речовина може розвиватися до самої смерті. Для цього потрібно вибирати такі заняття, які розвивають нові нейронні зв'язки. В такому випадку мозок вчиться працювати швидше і ефективніше. Які хобі допоможуть збільшити ваш інтелект?

Навчання музиці
 
Гра на музичному інструменті - відмінна «зарядка» для мозку та інтелекту. Недарма всі аристократи обов'язково вивчали музику. Граючи на музичному інструменті, ви зміцнюєте мозолисте тіло. Воно з'єднує півкулі мозку. Перебираючи пальцями по клавішах або струнах, ви покращуєте роботу мозку і пам'ять.
 
 
Спорт
 
Регулярні заняття спортом, допомагають також формувати нові нейронні зв'язки, зміцнювати пам'ять, насичують мозок киснем. А ось сидячий спосіб життя веде до того, що мозок «атрофується» і не розкриває потенціал на 100%.
 
Вивчення нових мов
 
Вивчаючи нову мову, людина формує нові нейронні зв'язки, зміцнює пам'ять і вчить мозок швидко перебудовуватися.
 
Читання
 
Книги - відмінний «тренажер» для нашого мозку. Крім того, що читання знижує стрес, збагачує мову, воно також розвиває емоційний інтелект людини.
 
Подорожі
 
Планування маршруту, розрахунок бюджету, нові місця, враження - це не тільки розслаблення від роботи. Подорожі допомагають мозку вчитися швидко оцінювати ситуацію, виживати в найбільш непередбачуваних ситуаціях, вміти швидко переключатися з однієї діяльності на іншу.