Сучасна хімічна промисловість придумала величезну кількість засобів від різноманітних комах. Не кажучи вже про численні народні засоби. Але варто бити по джерелу - місцю, звідки вони беруться.

 Як позбутися від мошок та інших шкідливих комах?

Як показує практика, якщо в будинку немає нічого їстівного і незахищеного, комахи в ньому не з'являються. А будь-які сипкі продукти харчування, які зберігаються в негерметичних ємкостях, можуть стати відповідним субстратом для росту різних мушок і жучків. Борошно, рис, зерно - всі ці продукти в зоні ризику.
 
Викинути всі упаковки, в яких зберігалися продукти. Вони вже зі своїм завданням не впоралися, так що від них краще позбутися. І замінити їх на контейнери зі скла або пластику.
 
Якщо продукти зберігалися прямо в ящику, то його варто вимити концентрованим розчином мила. Після цього варто ще раз промити місце зберігання, але вже чистою водою.
 
Слід знову перевірити всі продукти на предмет наявності комах. Перебрати холодильник і всі інші місця зберігання запасів.
 
 
Помістити в морозилку всі продукти, в яких комахи ще не були виявлені. На дві доби. Цього вистачить, щоб повністю знищити всі можливі яйця.
 
Протерти всі поверхні в будинку слабким розчином оцту. На всякий випадок.
 
Як запобігти їх подальшій появі?
 
Шанс того, що комаха просто залетить до вас у вікно з вулиці, надзвичайно малий, тому досить просто правильно обробляти ті продукти харчування, які можуть бути ними заражені, щоб запобігти їх появі в своєму будинку.
 
Всі крупи варто зберігати в добре закритих контейнерах.
 
Не варто створювати резерв круп «на чорний день». Купуйте стільки, скільки зможете з'їсти протягом тижня.
 
У кожну ємність з зерном варто покласти кілька очищених головок часнику. Комахи його недолюблюють.
 
Місце, де зберігається зерно, варто раз на тиждень протирати оцтом, злегка розведеним водою. Запах оцту комахи теж не люблять.