У хлопчика найважча форма спінально м’язевої атрофії. Дитина не має сили в руках, на ніжки він взагалі стати не може. Харчування у нього теж особливо і потребує коштів. Близько 12 тисяч у місяць.

Зараз у чотирирічного Богданчика Сверіпи заняття із лікувально-фізичної культури. Дитина разом із тренером виконує різні вправи для розвитку м'язів. Хлопчик чемно слухає та намагається в силу своїх можливостей повторити рухи.

Виконували всі основні вправи, згинання рук, перевертання,відведення, всі основні рухи і спочатку вони виконувалися просто. Сьогодні ми уже почали пробувати із додатковими приладами і Богдан справлявся досить добре, - розповідає фахівець фізичної реабілітації Владислав Зелінський.

Такі прості вправи Богданичку вдається робити непросто, адже у нього найважча форма спінально м’язевої атрофії. А це означає, що дитина не ходить, йому важко сидіти та не розмовляє. Заняття із ЛФК у майбутньому допоможуть хлопчику у повсякденному житті, каже фахівець фізичної реабілітації.

Щось дістати, взяти в руку, тобто всі основні вправи, які будуть допомагати йому у майбутньому пристосуватися до нормального побутового життя.

Мама Богданчика розповідає, народився він здоровим та поступово ставав слабшим. У 3 місяці в дитини вже були явні ознаки спінально м’язевої атрофії.. А вже у шість місяців лікарі поставили остаточний діагноз.

У Богданчика дуже важка форма спенально-м'язевої артрофії поступово відмовляють ручки і все. Він взагалі нічого не може. Все роблю своїми руками. Але той результат, який ми маємо доказує, що ми робимо все правильно.

Дітки із таким захворюванням живуть до 2 років, кажуть лікарі. Богданчика називають особливим, а все завдяки його мамі, яка щодня займається із сином.

З цієї точки зору він унікальний, завдяки харчуванню, воно калорійне. Він набирає добре вагу, робить вправи. Тут він плаває у басейні, займається на тренажері, - говорить лікар із лікувальної фізкультури Ольга Старостюк.

Вдень Богдан приймає 500 мл харчування препарату «Фрезубін» , а це коштує близько 300 гривень. Відповідно на місяць хлопчику потрібно лише спеціального харчування на суму 14 тисяч гривень.

Спочатку Богданчика, я пробувала годувати звичайною їжею , супчики різні із м'ясом. Але було таке враження ніби ми його не годуємо. Він настільки кволий був таке враження, що ми його просто не годуємо. Тому ми поступово почали дізнаватися про спецхарчування та вводити його і на сьогодні він впевнено набирає вагу, - каже мама хлопчика. 

Допомогти зібрати кошти на харчування маленькому Богданчику може кожен.

Реквізити для допомоги:
КАРТА ПРИВАТБАНК БФ “Скарбниця Надії”
№ 5169 3305 1506 8762
Призначення платежу для Сверіпи Богдана  

Читайте також: маленькій рівнянці потрібна ваша допомога

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber