Не будьте байдужими, адже рука, що дає, ніколи не буде порожньою.

Це - Іванка Голубєва. Їй 1 рік і 2 місяці. Вона любить їсти морозиво, робити "ку-ку" і вміє говорити "не-не", смішно розмахуючи пальчиком. А ще Іванка дуже хоче ходити. Сотні разів на день вона намагається встати на ніжки і втримати рівновагу, тримаючись за опору. А коли не дуже виходить - голосно оголошує "Впала!", але не засмучується і робить нові й нові спроби.
 
Сьогодні Іванки могло і не бути. Ще до народження лікарі радили її мамі перервати вагітність, бо діагностували в неї тяжкі вади - гідроцефалію головного мозку, синдром Арнольда-К'юрі, спинномозкову килу і ще кілька діагнозів, назви яких, на щастя, не знайомі майже нікому з читачів цього поста. Але батьки не стали позбавляти Іванку великого Божого дару життя. У перший тиждень немовля перенесло дві операції - килу видалили, а поширення гідроцефалії, яка з народженням почала стрімко прогресувати (за тиждень обсяг голівки збільшився на 3 см), зупинили шунтуванням. Тепер у голівці Іванки рідина не накопичується - через шунт вона виводиться у шлунок. Далі були курси реабілітації, доаготривалі лікування - і на сьогодні Іванка, за одностайними висновками лікарів, повністю відповідає своєму віку за психомовним розвитком. Простіше кажучи, мозок дитини, її розумовий розвиток - на рівні однолітків. А ті вади мозку, які залишились і після операції, на якість життя не впливають.
 
 
Половину шляху до повноцінного здорового життя батьки Іванки з допомогою безлічі добрих людей уже пройшли. Зараз вони працюють над другою половиною: Іванку треба поставити на ніжки. Дівчинка має проблеми зі ступнями ніг. Тому потребує постійної реабілітації - а це спеціальні процедури, масаж, ін'єкції, медикаменти, ортопедичне взуття. (До речі, батьки з прикрістю виявили, що спеціалізоване підприємство, яке виготовляє черевички для таких діток, не отримує нині фінансування від держави, хоча за законом - має). На додачу, дітки з такими діагнозами традиційно мають ще одне слабке місце - нирки. Тому, на жаль, періодично доводиться лікувати й їхні запалення.

Зараз, після кількох сеансів реабілітації, Іванка почала помаленьку пробувати пересуватися уздовж дивана, тримаючись за опору. Батьки до сліз раді такому прогресу, радіє й сама Іванка - переживши в своєму віці більше медичних втручань, ніж дехто з дорослих за все життя, вона є надзвичайно жвавою, життєрадісною і сміхотливою дитиною. Відчуває ритм і любить рухатись під музику, обожнює собак і котів, а ще... називає свого тата на ім'я - "Віталя") Батьки дитини сподіваються, що забезпечивши їй постійну і якісну реабілітацію зі вчасним і повним виконанням усіх порад лікарів, вони невдовзі матимуть нагоду вознести Богові подячну молитву за перші самостійні кроки Іванки цією землею.
 
Проте, без вашої допомоги маленькій Іванці не обійтись.
 
Реквізити для надання допомоги:

Рахунок одержувача (ПриватБанк):
29244825509100
Благодійна організація Дарунок 
МФО банку:
305299
ЄДРПОУ (або ОКПО):
14360570

Картка - ключ до рахунку Благодійної організації Дарунок (ПриватБанк) 
5169330516489900
Ясинчук Марія Віталіївна

Контакти - 0980518471 - Марія

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber