фото ілюстративне
Були безкоштовні,а стали платними. 31 липня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 663, відповідно до якої розширяється перелік платних номерних знаків, доступних для замовлення громадянами. Відтепер номерні знаки із певними комбінаціями цифр будуть вартувати від 4 тисяч гривень до 30 тисяч гривень.

Рівнянин Віктор після переєрестрації автомобіля чекає на свій новий номерний знак, каже комбінація цифр та букв для нього неважлива.

Наприклад для мене це несуттєво, я кажу. Якщо людина хоче знак особливий будь ласка, хай платить кошти.

А для тих, хто хоче особливий номерний знак доведеться із кишені викласти кругленьку суму. 31 липня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 663, відповідно до якої розширяється перелік платних номерних знаків для легкових транспортних засобів. Відповідно, за комбінацію чотирьох однакових цифр доведеться викласти 30 тисяч гривень. Найдешевші номерні знаки будуть вартувати 4 тисячі. Це наприклад три однакові цифри не поспіль, а також де однакові перша і третя цифра, друга і четверта і так далі.

Наприклад 2288, 4423, коштують 10 тисяч гривень. Номерні знаки із двома нулями спереду, незалежно, які є цифри із заду коштують 8 тисяч гривень, - розповідає заступник начальника РСЦ МВС в Рівне нській області Віктор Залюбовський.

У Рівному перший платний номерний знак придбали того ж дня, коли вступила в дію постанова.

Зареєстрували номерний знак 5005, який коштує 4 тисячі гривень. За 10 тисяч теж реєстрували, але більш популярність мають дешевші номерні знаки, - говорить адміністратор РСЦ МВС в Рівне нській області Назар Семенюк.

Всього за чотири дні у Рівне нській області придбали 13 платних номерних знаків. До слова, при переєрестрації автомобіля на своїх близьких родичів залишити старий номерний знак не вдасться.

Щоб його залишити він йде на категорію на знищення, якщо хочуть замовити із такими самими буквами і цифрами. Його повторно потрібно замовити на заводі за нього доведеться платити у даному випадку 8 тисяч гривень.

Перевірити вартість номерного знаку з бажаною комбінацією цифр можна на сайті головного сервісного центру МВС.
 

Дивіться також: чому на Рівне нщині збільшується кількість ДТП за участі велосипедистів?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber