Велосипедист на дорозі. Все частіше на Рівненщині почали траплятися аварії за участі велосипедистів. До того ж за участі малолітніх кермувальників. Чому люди не дотримуються елементарних правил та як зробити пересування на велосипеді безпечним - далі у сюжеті.

"На Березнівщині під колесами авто постраждав малолітній велосипедист"
"Смертельне ДТП: в Костополі загинув велосипедист"
"У Клевані в автопригоді постраждав малолітній велосипедист"

Все частіше такі новини стали зявлятися у повідомленнях місцевих ЗМІ. Щодня вулицями рівненських міст та селищ пересуваються сотні як дорослих так і малих велосипедистів. І щоразу вони наражаються на небезпеку. Статистика каже сама за себе: 

Як наш відділ повідомив, за останній рік у ДТП порапляло 15 велосипедистів. Із них 13 це ДТП з травмованими, а 2 випадка просто механічні пошкодження відбулися, - розповідає велопатрульний Юрій Цісар.

Часто неприємності на дорозі у велосипедистів виникають через необізнаність та відсутність засобів захисту. Велопатрульні розповідають, яке обладнання має бути у велосипедиста при виїзді на проїзну частину.

Ніколи не знаєш, яка ситуація, які водіїї на дорозі, і з якими навичками вони їздять. Тому захист це перш за все: шолом, рукавички, і бажано, якщо це малі діти, щоб в них були налокотнікі, наколєннікі. Обов'язково це сітловідбиваючі якісь елементи, як в нас на велосипеді стрічка, спереді взаду, мигалкі блималки різні.

Максим Костренко, 18-річний юнак, який є неодноразовим переможцем велочемпіонатів та кандидатом у майстри спорту з шоссе та маунтенбайку, розповідає, що на дорогу без захисту не виїжджає.

Можна їхати вуличками по тротуару, але там стільки людей, що буде не мені не комфортно і їм. я їм буду заважати. і вони мені будуть заважати. тому мені комфортно на проїжджій частині, але перед тим як виїхати на проїжджу частину, я обов'язково повинен бути весь екіпірований.

Хлопець додає, що навіть захистивши себе повністю, і знаючи правила дорожнього руху, неприємні ситуації на дорозі з водіями чотирьохколесих трапляються.

Ну це неодноразово таке трапляється в нашому житті, оскільки нас як вони називають "хрустікі" вони не поважають, водії нас мало хто поважає на дорозі, вони не хочуть пропускати, вони не розуміють, що людина, яка займається спортом вона може їхати так само швидко як автомобіль або маршрутне таксі. і вони не завжди це хочуть робити.

Самі ж водії до велосипедистів ставляться по-різному.

Та нє, в принципі, мотициклісти заважають літають безбожно, а велосипедисти нормально себе ведуть.

До поки ж у Рівному велодоріжки є лише на вулиці Макарова та у мікрорайоні "Північний". То ж аби велосипедисти змогли відчувати безпеку на дорозі, починати потрібно з поваги до усіх учасників дорожнього руху.

Читайте також: у Рівному внаслідок ДТП постраждав пішохід

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber