Кабачок - універсальний продукт. Його можна смажити, запікати, тушкувати. Він однаково смачний солоний або солодкий. Які 5 страв з кабачка сподобаються усій родині?

 Солодкі кабачкові оладки

Вам знадобляться: 2 кабачка, 1 яйце, 3 столові ложки цукру, дрібка солі, склянка борошна.
 
Кабачки потрібно натерти на дрібній тертці. Якщо кабачки старі, спочатку їх очищають від насіння. У перетерті кабачки вбивають яйце і добре перемішують. Додають туди цукор і сіль. Також добре перемішують. Потім висипають борошно і змішують все разом. Оладки смажать на повільному вогні, перевертаючи.
 
Кабачкова запіканка
 
Вам знадобляться: 2 кабачка, 1 помідор, 100 г твердого сиру, півсклянки борошна, 2 яйця, зелень, сіль за смаком.
 
Кабачки натирають на крупній тертці, посипають сіллю і перемішують. На великій тертці натирають сир. Помідор потрібно нарізати кільцями. Кабачки змішують з яйцями, сіллю і борошном. Тісто виливають у форму, так щоб його розмір не перевищував 5 см. Зверху викладають помідори і сир. Запіканку ставлять у духовку на 180-200 градусів приблизно на 5-7 хвилин.
 
 
Кабачкові млинці
 
Вам знадобляться: 3 кабачка, 1 стакан кефіру, 4 яйця, 2 склянки борошна, 2 столові ложки петрушки, 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка рослинної олії, половинка чайної ложки соди, масло вершкове, щоб змащувати млинці.
 
Кабачки натирають на дрібній тертці і добре віджимають сік, додають яйця і перемішують. Туди ж додають кефір і петрушку. Все добре перемішують. Поступово в суміш додають борошно, перемішуючи. Тісто має вийти негусте. У тісто вливають рослинне масло, перемішують і залишають на 20 хвилин. Далі млинці обсмажують класичним способом.
 
Кабачковий суп-пюре
 
Вам знадобляться: 1 середній кабачок, 3 середні морквини, ріпчаста цибуля, 1 солодкий перець, 2 зубчики часнику, рослинна олія, 1 ложка вершкового масла, 2 склянки вершків.
 
Заздалегідь наріжте всі інгредієнти для супу. Каструлю поставте на повільний вогонь, налийте олію, всипте цибулю і накрийте кришкою. Цибулю потрібно протушкувати 2 хвилини. Туди додайте моркву і тушкуйте ще 3 хвилини. Додайте перець і протушкуйте ще 5 хвилин. Тепер додайте кабачок і посоліть майбутній суп. Варіть овочі до готовності страви. Як це дізнатися? Кабачок стане прозорим. Як тільки ви побачили, що суп готовий, вимкніть вогонь і дайте йому трохи охолонути, щоб, збиваючи його, ви не попеклися. Охолов? Збийте суп блендером, додайте туди вершки, вершкове масло і знову ввімкніть маленький вогонь. Коли суп закипить, досоліть його собі до смаку і додайте часник. Вимикайте суп і насолоджуйтеся його смаком.
 
 
Кабачки на мангалі
 
Вам знадобляться: 1 молодий кабачок, 2 помідори, 80-100 г твердого сиру, 2 столові ложки соняшникової олії, сіль і перець за смаком.
 
Кабачки наріжте кружальцями завтовшки приблизно 1 см, посоліть і поперчіть за смаком. Далі викладіть їх на решітку і відправте на мангал приблизно на 5 хвилин. Переверніть решітку. Поки кабачки будуть на мангалі, наріжте помідор і натріть сир на тертці. Коли кабачки обсмажили з обох сторін, зніміть решітку, відкрийте її і викладіть на кабачки помідори і сир. Закрийте решітку і відправте ще раз на мангал. Як тільки сир розплавиться, зніміть решітку і подавайте кабачки.