Деякі продукти, приготовлені один раз, при повторному розігріві не тільки втрачають корисні речовини, але і стають шкідливими.

 Буряк. Втрачає всі свої вітаміни під час термічної обробки. Якщо ви хочете, щоб цей овоч приніс вам користь, а не тільки збагатив раціон клітковиною, краще використовувати його в холодному вигляді.

М'ясо. Якщо повторно розігрівати м'ясну страву, то легко засвоювані білки почнуть руйнуватися. Оскільки м'ясо відноситься до продуктів, які довго перетравлюються організмом, без таких білків, воно перетворюється і в зовсім небезпечний продукт. Якщо гріти м'ясо знову і знову, можна заробити метеоризм.
 
 
Гриби. Історія, схожа з тим, що відбувається з м'ясом, адже і гриби мають в своєму складі білки. Раніше приготовані гриби медики радять вживати в холодному вигляді. Тим більше, їх смак залишається колишнім.
 
Курячі яйця. Повторна обробка страв з курячими яйцями прибере з їх складу корисні мікроелементи і посприяє появі канцерогенів. В результаті замість користі ви отримаєте шкідливий продукт.
 
Картопля. Картопля багата на крохмаль, і ця речовина благотворно впливає на наш організм, усуваючи холестерин.
 
Але при повторному нагріванні крохмаль розпадається, а без нього картопляне блюдо стає, як мінімум, марним. Беріть на замітку!