Низька явка виборців. Таку тенденцію ми помітили об'їздивши деякі села Рівненського району. Голосують у більшості люди старшого віку. Молодь: хто на заробітках, інші на відпочинку. Принаймні так ситуацію трактують односельчани. Ось виборча дільниця у селі Рогачів. Тут 261 виборець. Станом на 11.30 проголосував 21. Є у селі і монастир. Але, черниці голосувати не йдуть.

Цього разу старші йдуть, раніше була молодь, а то старші і на кілочках. Монастир 10 монашок, але вони не приймають участь, віра не дозволяє чи з якихось інших причин.

А це село Бронники. На дільниці 729 виборців. До обіду проголосувало менше двохсотень. Голова виборчої комісії, каже проблем у них ніяких не має. Єдине не вистачає членів ДВК.

Нам дали цього разу 12 чоловік, хоча б 16-17 це була б норма. Бо ось направили трьох на виїзд, ось зараз буде наплив людей і нам може бути важко.

А ось дільниця у селі Обарів. Всі її представники вдягнули вишиванки. Мовляв, вибори це свято. Також самотужки облаштували аптечку з ліками першої необхідності.

Явка трошки нижча ніж на президентських, можливо жарко ще до вечора підійдуть. У нас майже 2 тисячі виборців, третина проголосувала.

Виборці кажуть, хочуть змін. Але те що вони відбудуться - не надто вірять.

У нас така тенденція, що чим далі тим хуже, ну будем сподіватись, що цей молодий, буде щось робить. З кожним роком на щось надіємось, а воно все гірше і гірше, те що люди розчаровані то це ми не раз чуємо. І ось сьогодні ми питаємо, приходить наприклад чоловік, а де жінка, а й скоро прийде тобто люди ще до кінця не знають чи їм йти.

Нагадаємо, кандидати у депутати та партії змагаються за 424 місця у Верховній раді. Хто сяде у крісла, буде відомо вже 22 липня.  

Дивіться також: як у Рівному розпочали свою роботу виборчі дільниці?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber