21 липня. 7:50 ранку. Біля виборчої дільниці, що знаходиться в Рівненській гуманітарній гімназії, починають збиратися люди. Відкрили двері рівно о 8 годині.

Пан Микола один з перших, хто прийшов на дільницю. Каже, це уже традиція. Голосує, дотримуючись усіх необхідних процедур.

З моєї точки зору - це обов'язок, а по друге треба щось робити аби нові депутати прийшли, щоб щось зробили для людей, для України.

Поступово на виборчій дільниці людей стає більше. Переважно, люди старшого віку.

Ми любимо Україну, хочемо, щоб все було добре, ось і прийшли, а хто не хоче хай сидить дома і плаче, що погано живеться.

Та не обійшлося і без невдоволених виборців.

Паспорта нема не дають мені голосувати. Є пенсійний права, але не дають. Хочете за мене проголосувати? Це уже підробка.

Проголосувати можна тільки при наявності паспорта. Загалом на одномандатному виборчому окрузі №560923 зареєстровано 2029 осіб. Із них 14 вдома.

Раніше більш активно, черга стояла ще до відкриття дільниці, сьогодні такого нема. Побачимо, як буде сьогодні. До людей ми відправляємо із скриньками пізніше, - говорить голова виборчої комісії Михайло Скалига.

Загалом у Рівному працює 100 дільниць. Відкрились вони всі вчасно, проте були зафіксовані порушення.

На одній дільниці не вівся протокол ранкового засідання, а також був момент, що не вистачає скриньок. Фактично дільниця велика має бути, як мінімум шість скриньок, проте там їх було лише три, розповів координатор спостереження за виборами ГО "Опора" у Рівне нській області Михайло Балик.

Також у Рівному облаштовані 8 спецдільниці. Всі у медичних закладах.
 

Дивіться також: у Костополі на виборчих дільницях спокійно

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber