Фото ілюстративне
Станом на 12:30 20 липня правоохоронці зафіксували два порушення виборчого законодавства.

О дев’ятій годині ранку, сьогодні, під час патрулювання на вулиці Степанська у Костополі, поліцейські групи реагування патрульної поліції помітили два припарковані автомобілі, обклеєні листівками кандидата у народні депутати.

На вулицях Здолбунова, близько 11 години, виявлено розклеєні агітаційні плакати одного із кандидатів.

За цими фактами поліцейські проводять перевірку.

Нагадаємо, учора, 19 липня, о 24 годині відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» закінчився строк проведення передвиборної агітації.

До теми: День тиші: рівненська поліція нагадує про заборону агітації

За порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, зокрема, поза строками, встановленими законом, передбачена адміністративна відповідальність за статтею 212-10 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Працівники ситуаційного центру поліції області здійснюють цілодобовий моніторинг інформації щодо порушень виборчого законодавства, зокрема і дотримання строків проведення виборчої агітації.

Читайте також: майже дві тисячі правоохоронців забезпечуватимуть правопорядок на виборах

Із початку передвиборчої кампанії у поліції Рівне нської області зареєстровано 155 фактів, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства. За результатами перевірок поліцейські склали 49 адмінматеріалів, а за сімома із них — внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber?