Кожна господиня знає, скільки потрібно зусиль, щоб відчистити від нальоту мийку, відмити мікрохвильовку і відтерти плями жиру на плиті. Як же навести ідеальний порядок в найбільш забруднених місцях і не витратити на це багато часу і сил.

 Відмити сантехніку від вапняного налітьоту, плям іржі і легких забруднень допоможе звичайний оцет. Змочіть їм ганчірочку і протріть мийку, потім оберніть нею ж змішувач. Поки ви займаєтеся іншими справами, плями підуть самі собою.


Почистити кран так само можна за допомогою серветки, змоченої в оцті. Міцно оберніть серветкою кінчик крана, через півгодини видаліть її за допомогою зубочистки.


Забрати бруд на стику кахельної плитки можна за допомогою зубної щітки і лимонного соку.


Відмити глянцеві кухонні фасади і полиці можна за допомогою м'якої губки або ганчірки, змоченої в суміші спирту і води. Або ж використовувати для цієї мети миючий засіб для посуду. Для цього розведіть його з водою і злегка спіньте. Не використовуйте металеві губки і абразивні порошки, вони можуть подряпати фасад.

Готуємось до Великодня: як швидко та бюджетно оновити оселю до свята


Позбутися бруду всередині мікрохвильової печі можна за допомогою великого лимона. Наріжте його часточками, залийте склянкою води і поставте на 3-5 хвилин в мікрохвильовку і нагрійте. Тепер просто відкрийте дверцята і протріть мікрохвильовку ганчірочкою з мікрофібри.


Очистити плиту і доховку віж жирних плям можна за допомогою простої соди. Щедро посипте нею поверхні і накрийте вологим рушником. Вже через півгодини жирні плями можна буде видалити за допомогою м'якої ганчірки.


Прибирання холодильника потрібно починати зверху. Для цього прекрасно підійде сода або оцтовий розчин. Тільки не використовуйте їх разом, оскільки в парі вони просто нейтралізують один одного і всі ваші зусилля зведуться до нуля. А від неприємного запаху в холодильнику допоможуть позбутися сода, активоване вугілля або навіть кавова гуща - їх можна насипати в блюдце і розмістити на полиці холодильника.


Дзеркала і кухонне скло можна очистити навіть від жирних плям за допомогою оцтового розчину або половинки лимона. Після чого потрібно протерти їх чистою ганчіркою або паперовою серветкою.


Відмити посуд від забруднень і впоратися з чайним нальотом на чашках, а також нейтралізувати всі неприємні запахи допоможе сода. Просто помийте посуд вологою губкою з содою і дайте деякий час постояти.


Очистити столові прибори можна зубною пастою, харчовою содою або столовим оцтом. У першому випадку вам потрібно буде очищати кожен прибор зубною щіткою в гарячій воді окремо, а для видалення бурих нальотів змішайте теплу воду і соду в співвідношенні 1:3 і натирайте прибории отриманою сумішшю. Якщо у вас під рукою виявився оцет, змочіть їм ганчірочку, протріть всі прибори і залиште на півгодини.

5 продуктів, які не можна розігрівати: на замітку господиням

Прості поради для прибирання будинку: лайфхаки для дому