Попередньо держбюджет недоотримав майже 40, 5 млн. грн.

 Служба безпеки України викрила схему з незаконного ввезення вантажівок з Європи. 

Так, за даними правоохоронців, обородуку організували троє громадян України. У 2019 році вони створили кілька фірм у Житомирі та Рівному, які спеціалізуються на розмитненні авто. За рахунок подання недостовірної інформації щодо першої реєстрації вантажівок ділки штучно зменшували розміри обов’язкових митних платежів до державного бюджету. У такий спосіб схема дозволяла їм «зекономити» від 70 до 600 тисяч гривень на кожному автомобілі. 

Повідомляється, що за час дії оборудок в зоні діяльності одного з митних постів Житомирської митниці ДФС зловмисники встигли ввезти майже 200 вживаних вантажівок. Внаслідок чого, за попередніми даними, державний бюджет недоотримав майже 40,5 мільйона гривень.

Під час обшуків в офісах комерційних структур та за місцями проживання фігурантів справи було вилучено митні і бухгалтерські документи, печатки фірм, оргтехніку, номерні знаки автотранспортних засобів. Раніше документацію було вилучено в службових приміщеннях митного посту.

Триває досудове розслідування. Крім того перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадовців митниці. 

Читайте також: На Рівненщині вантажівка перегородила міжнародну трасу