фото ілюстративне
Відомо, що з першого січня в дію вступили зміни, які стосуються повернення неякісних ліків до аптек. Як це діє і як повернути ліки, читайте далі.

Від тепер обов'язковою умовою є те, що лікарські засоби з аптеки повинні відпускатися виключно через касові апарати, після чого жителю області повинні видати чек. Саме він засвідчує те, що ви отримали якісні ліки. 

Про це розповів в прямому ефірі програми "Без цензури" на телеканалі Рівне 1 начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівне нській області Сергій Лебедь.

Завдяки такому чеку ви зможете повернути ліки, якщо вони виявляться не якісними. 

Якщо Ви запідозрили, що ліки є неякісними, варто звернутися до Державної служби з лікарських засобів та контролю у місті Рівному. Після проведення перевірки Вам видадуть документ, який підтверджує ваші сумніви стосовно ліків. Саме із таким заключенням є можливість звернутися до аптеки за вішкодуванням грошей. Однак при собі необхідно мати чек, який засвідчує, що ви купували ліки саме в тій чи іншій аптеці, - говорить Сергій Лебідь. 

Споживачам радять перевіряти ліки одразу при купівлі. Варто звертати увагу на те чи не пошкоджена упаковка із препаратами за зовнішнім виглядом. 

При виявленні неякісних ліків фахівці перевірятимуть цілу партію, яка надійшла до аптеки. 

Варто зазначити, що за неякісні ліки несе відповідальність аптека, а не лікар, який назначив препарат.

Дивіться також: 

Без цензури: "Як повернути неякісні ліки?" (ВІДЕО)

Смертельні ліки. Рівняни з донорським органом бояться приймати нові препарати (ВІДЕО)