Визнати будівлю на вулиці 16 Липня, більш відому рівнянам як колишнє кафе "Русана" - архітектурною памяткою, вимагає депутат Рівнеради Роман Стасюк. Напередодні він передав чиновникам відповідні документи, зібрані однією з громадських організацій міста. Сьогодні під час комісії міського господарства обранець заявив, що процедуру затягують.

Історична будівля на вулиці 16 липня відома, як Русана і яка належала до архітектурного ансамблю палацового комплексу князів Любомирських і надалі руйнується. Орендар знову не надав депутатам проекту робіт. Чиновники відмовляються вживати будь які дії на захист будівлі і блокують розгляд документів про надання їй статусу архітектурної пам'ятки. Про це на комісії міського господарства заявив лідер опозиції у Рівне нській міській раді Роман Стасюк. Він каже чиновники відверто ігнорують свої обов’язки, тож опозиція вимагає негайного відсторонення начальника управління комунальної власності від займаної посади.

Читайте ще: у Рівному перекриють рух транспорту

Лідер опозиції Роман Стасюк вбачає кримінал у бездіяльності чиновників, каже орендар руйнує історичне приміщення а ні міський голова ні підпорядковане йому управління комунальної власності не реагують на звернення громадськості і опозиції. Швидше за все метою таких дій є подальша приватизація будівлі і її повна руйнація. Тож опозиція домагатиметься реакції правоохоронних органів.

Окрім відсторонення відповідальних за це чиновників опозиція вимагає провести незалежну експертизу стуну історичної будівлі на вулиці 16 Липня, аби уникнути подальших маніпуляцій з комунальним майном боку чиновників.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber