Символічний пасічний димар запалили бджолярі нашого краю.

Таким чином вони відкрили сезон збирання меду. Відомі бджоловоди, учені, апітерапевти, медовари та виробники обладнання зібралися на «Малий бджолярський круг» у селі Олександрія Рівне нського району.

Бджоловоди приїхали з 15 областей, у тому числі з Волинської, Львівської, Тернопільської, Київської, Івано-Франківської, Хмельницької, Житомирської, Харківської та навіть Луганської й Донецької.

Учасники «Малого бджолярського кругу» обговорити методи лікування бджіл, апітерапію, виробництво косметики з меду та власне медоваріння.

Читайте також: старовинне ремесло Рівне нщини в переліку нематеріальної культурної спадщини України

Окрім того, відвідувачі мали змогу побувати на ярмарці медової продукції та найсучаснішого обладнання, взяти участь у майстер-класах.

Також на святі презентували реконструйовані інструменти давнього промисла – бортництва. Саме завдяки їм – «женю» або «лезива» - пасічники мали можливість підніматися на дерево, де був розміщений вулик. Такий експонат представив краєзнавець і митець з Рівне нщини Олексій Нагорнюк.

До слова, нещодавно бортництво включили у Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України. Адже рівненське Полісся є чи не єдиним осередком, де збереглося це старовинне ремесло добування меду.

Завершився «Малий бджолярський круг» розведенням багаття та частування кулішем.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber