Татуювання може стати не тільки прикрасою вашого тіла, але і визначенням життєвої позиції. Що треба, аби не помилитися з вибором спеціаліста або салону? Де зробити тату? Як обрати свого майстра? Скільки повинно коштувати тату? Ці та інші питання ми вирішили розібрати і ось що в нас вийшло.

 Салон тату: перші уявлення

Ця тема стала предметом обговорення з майстрами тату студії «VeAn» в місті Рівне . Тут зібралися справжні професіонали, що володіють самобутнім талантом у практиці татуювань. Всі вони навчалися у найкращих тату-майстрів України, постійно приймають участь в міжнародних і вітчизняних конкурсах та фестивалях. Є членами Асоціації професійних татуювальників України. VeAn - це найбільша тату мережа студій в Україні, тепер і на Рівне нщині .
 
 
Студія викликає увагу та інтерес. Численні сміливі дизайнерські рішення підтверджують впевненість в тому, що тут працюють лише творчі особистості. Але незважаючи на неординарність робітників мистецтва, тут всюди панує чистота та стерильність.

Чистота, стерильність і контроль

Нанесення тату – це, в першу чергу, пошкодження шкіри голкою. Тому, нема чого ризикувати своїм здоров’ям, вибираючи дешеві матеріали та перший зустрічний салон.
Весь інструмент повинен бути або одноразовим, або проходити ретельну дезінфікуючу чи термічну обробку при температурі 185º С. Про це повинен бути зроблений запис у відповідному журналі. Всі витратні матеріали одноразового застосування мають сертифікати якості. Виробники – компанії Європи та Америки. Матеріали упаковані та зберігаються в стерильних пакетах, які розкриваються тільки в присутності клієнта. Терміни придатності строго дотримуються. За цим встановлений жорсткий контроль. Обслуговуючий персонал періодично проходить обов'язковий медичний огляд.

Тимчасова картинка або довічне татуювання?

Збираючись нанести татуйований малюнок, треба чітко пам’ятати, що це робиться навічно, тому треба ретельніше обирати ескіз. В студії використовують лише якісні фарби, тому малюнок протягом довгого часу не змінить ні колір, ні абрис. Це може статися тільки в одному випадку, людина різко схудне, або набере вагу. Але в такому разі теж немає приводу для розпачу. Невеликою корекцією можливо підлаштувати малюнок під нову фігуру.
Коли в людини є бажання зробити тату на деякий час, то треба скористатися малюнком за допомогою хни, або перекладною картинкою. Але це ніякого відношення до наколки немає. Воно більш схоже на художній фейк.
Другий міф – вплив тату на якість апаратного діагностування, МРТ або КТ. Побоювання надумані і не мають жодного підґрунтя. Всі фарби в студії тату «VeAn» не просто якісні, вони мають сертифікати відповідності. Весь матеріал володіє гіпоалергенними властивостями, тому нанесення наколки не завдасть жодної шкоди клієнту. Вміст металу в фарбах настільки мізерний, що говорити про зміни результатів досліджування недоречно.

Вибір сюжета

Який малюнок краще? На це питання немає однозначної відповіді. Кожний клієнт приходить до закладу вже з готовим ескізом. Але якщо він коливається, велика колекція студії що налічує більше ніж 150 варіантів, допоможе визначитися з вибором. До того ж, професійний майстер надасть слушну пораду, але кінцеве прийняття рішення за клієнтом.
 
 
 
 

Як позбутися тату

Не всі дільниці шкіри відносяться до голки однаково. На одному наколка викликає хворобливі відчуття, на іншому малюнок не набуває належного естетичного сприйняття. Ці питання вирішить спеціаліст. Він підбере необхідну кількість фрагментів відповідного розміру. Тоді татуювання буде доречним і доставить своєму власникові тільки приємні враження.
Видалити татуювання безслідно не вийде. Сучасні технології не дають такої можливості. Найпрогресивніша - лазер, не дає повного ефекту, а лише освітлює фарбу. Щоправда, деякі ділянки очищаються повністю, але це більше індивідуальні особливості шкіри конкретної людини, ніж результат технології.
 
 
 
Але безвихідних ситуацій не буває, рішення завжди знайдеться. У питанні з татуюванням, відповідь - татуювання. Майстер зробить інший малюнок поверх освітленого. Але існує правило, розмір нового тату повинен бути вдвічі більше, ніж раніше. Наколка набуває чіткі лінії і кольори, і засяє по-новому.

Тату без болю

Не можна сказати, що нанесення тату це приємна процедура. Клієнти практично завжди відчувають дискомфорт, а люди з низьким больовим порогом сприймають її з острахом. Але це марно. Застосування сучасних знеболюючих препаратів не дозволить клієнту страждати.
В цілому процес нанесення тату незручний тільки з точки зору втоми. Клієнту важко перебувати в нерухомому стані довгий час. Всі інші страхи просто надумані.
Професіонали студії тату «VeAn» радять добре виспатися і напередодні процедури виключити прийом алкоголю. З собою обов'язково потрібно взяти прекрасний настрій, а вдома залишити все страхи і хвилювання.

Від чого залежить вартість татуювання

Відповісти на питання про вартість процедури складно. Ціна залежить від багатьох факторів:
  • якість фарби;
  • професійність виконавця;
  • складність малюнка.
Порада від майстрів студії тату «VeAn». Не треба економити на здоров’ї. По-перше, салон повинен бути надійним, а не з сумнівною репутацією. По-друге, кваліфікація спеціаліста повинна бути підтверджена відповідними дипломами. По-третє, якісне тату не може коштувати копійки, тому що хороша фарба дорога.
 
 
 
В студії тату «VeAn» мінімальна вартість послуги 400 гривен. У цій сумі закладено якісні витратні матеріали та професіоналізм фахівця.
 
 
Багато представників індустрії краси пропонує своїм клієнтам акції та знижки, які приурочені до свят і подій. Студія тату не виняток, ознайомитися з її знижками можна на сайті. Але вона пішла значно далі. У них діє особиста пропозиція для кожного клієнта - бонус іменинника. Напередодні дня народження відвідувач студії отримує знижку в залежності від свого віку. Скільки років - стільки відсотків знижки.