Фільми
Бажаєте створити святковий настрій та провести гарний вечір вдома під пледом та з чашкою гарячого какао? Тоді, вам знадобиться підбірка новорічних фільмів.

 Відпустка за обміном, 2006

Що ми, дівчата, найбільше любимо робити після Нового року? Звичайно, починати нове життя! Міняти зачіску, почати займатися спортом  або хоча б шпалери на моніторі змінити. Героїні «Відпустки по обміну» у виконанні Камерон Діаз і Кейт Уінслет вирішили піти ще далі і під Різдво помінялися будинками на різних континентах. Простушка Айріс з англійської провінції і розкішна Аманда з Каліфорнії, знайомі лише по листуванню, тікають від старих проблем за 10 000 кілометрів в чужі країни. І, звичайно, за законами жанру, це спрацьовує.
 
Щоденник Бріджит Джонс, 2001.
 
Ми звикли переглядати «Щоденники» незалежно від сезону, але взагалі-то історія починається як раз під Різдво, яке Бріджит проводить в будинку батьків, де і знайомиться з розведеним Марком Дарсі. Втім, Дарсі спочатку не привертає особливої ??уваги героїні, адже перед нею стоїть більш важливе завдання. Так, те, про що ми тільки що говорили, - початок нового життя. Бріджит вирішує в новому році схуднути, кинути палити і почати зустрічатися з достойною людиною. Як Бріджит рухається до своїх цілей, майже всі з нас прекрасно знають. Але це не означає, що ми не побачимо це кіно ще сотні разів.
 
Поки ти спав, 1995
 
Під Різдво ми чекаємо добрих чудес, але іноді до хеппі-енду може привести і трагедія. Так трапляється і в романтичній мелодрамі з Сандрою Баллок в головній ролі. Головна героїня Люсі - самотня працівниця електрички, яка одного разу рятує невідомого молодого чоловіка, жертву нападу на пероні. Люсі слідує за хлопцем в лікарню, а його родичі приймають її за наречену. Поки герой знаходиться в комі, його «дівчина» починає вживатися в образ і знайомитися зі своєю новою сім'єю.
 
 
Полярний експрес, 2004
 
Мультфільм «Полярний експрес», як і «Різдвяна історія», буде також цікавий дорослим, адже автором і цієї новорічної казки став Роберт Земекіс. Зіркою «Експресу» став Том Хенкс в образі машиніста і провідника казкового потяга, який тримає шлях на Північний полюс, на ялинку до Санта Клауса. А зовнішність хлопчика, головного героя казки, змодельована по дитячим фото Хенкса.
 
Ялинки, 2010
 
Франшиза «Ялинки» від Тимура Бекмамбетова претендує на звання сучасної класики, і поки багатосерійна новорічна комедія НЕ розрослася до обсягів Гаррі Поттера, три фільми з Іваном Ургантом і Сергієм Свєтлаковим треба подивитися вже зараз.
 
Вечори на хуторі біля Диканьки, 1961
 
Чи варто розповідати історію коваля Вакули, який в ніч під Різдво відправляється на пошуки царських черевичок для примхливої ??красуні Оксани? Кіноказка за повістю Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом» з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки» - ідеальний варіант для перегляду і з дітьми, і з батьками.
 
 
Карнавальна ніч, 1956
 
20-річна Людмила Гурченко і її «Пісенька про 5 хвилин» - це новорічна класика від Ельдара Рязанова, яку знають всі. Молоді працівники Будинку Культури намагаються одночасно влаштувати вечірку в Новий рік, перемогти зануду-бюрократа Огурцова, а заодно вирішити свої романтичні проблеми. Звичайно, у веселих і кмітливих виходить встигнути все до бою курантів.
 
Новий рік, 2011
 
Режисер Геррі Маршалл, автор ще одного романтичного альманаху «День святого Валентина», зібрав у своїй картині купу зірок: Холлі Беррі, Джесіка Біл, Джон Бон Джові, Лудакріс, Роберт Де Ніро, Джош Дюамель, Зак Ефрон, Мішель Пфайффер, Кетрін Хайгл, Сара Джессіка Паркер, Сет Майєрс, Ліа Мішель, Тіль Швайгер, Хіларі Суонк, Софія Вергара, Алісса Мілано, Сара Полсон, Джеймс Белуші - звучить переконливо?
 
Подарунок на Різдво, 1996.
 
Арнольд Шварценеггер бігає по новорічному місту в пошуках рідкісного подарунка для його маленького сина. Сюжет, прямо скажемо, без зайвого смислового навантаження і несподіваних поворотів, але фільм ідеальний для перегляду разом з малюками.
 
Чотири Різдва, 2008
 
Вінс Вон і Різ Уізерспун з усіх намагаються встигнути відзначити Різдво з новими родинами батьків своїх персонажів. Сімейний марафон стає перевіркою відносин на міцність і випробуванням для нервів обох закоханих.