Фото ілюстративне
Інцидент трапився у місті Костопіль вранці 20 січня.

Близько 10 ранку костопільчанин вийшов із квартири, щоб поїхати у справах. Утім, не виявив свого автомобіля Opel Kadett, який залишив у дворі біля багатоповерхівки. Про викрадення транспортного засобу чоловік повідомив до поліції. Як пояснив слідчим 28-річний чоловік, іномарка була не замкнена, а в баку залишалося близько 10 літрів пального.

Завдяки проведеним розшуковим заходам оперативники встановили, що до злочину можуть бути причетні двоє місцевих молодиків: 18-ти та 19-ти років. Старший з них вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки. Навідавшись до його помешкання, батько сказав, що син поїхав до родички у Сарненський район.

Коли ж працівники поліції прибули за вказаною адресою у село Іваничі, на подвір’ї виявили крадене авто, а в будинку – осіб, причетних до злочину.

Молодики зізнались у скоєному та розповіли, що того вечора вони відпочивали за чаркою. Тоді ж і виникла у них ідея викрасти автомобіль, який вони точно знали, що не замикався. Так і зробили: відкотили його, щоб нікого не розбудити, а тоді поїхали розважатися.

Обох костопільчан затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Молодикам повідомили про підозру у вчиненні злочину. Нині вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

Читайте також: 

Молодик із Гощі, який пробігся по поліцейському авто, очікує своє покарання

Правоохоронці розслідують підпал магазину в Рівному