9 вересня 2019 року Президент України Володимир Зеленський представив нового керівника Рівненської обласної Державної адміністрації Віталія Коваля. Що за два роки зробив очільник області, та як його роботу оцінюють рівняни далі розповість Павло Невесенко.

Такими словами два роки тому представив Володимир Зеленський Віталія Коваля на загал. Уже тоді Президент України закцентував на основних проблемах Рівненщини, які варто вирішити. А це нелегальний видобуток бурштину, вирубка лісів та особливу увагу звернув на якість інтернету в області.

Тоді перші слова нового очільника області були простими та лаконічними.

За інформацією порталу "Слово та діло", За цей час Віталій Коваль дав 17 обіцянок. З них три не виконано, 5 вдалося виконати, ще 9 у процесі виконання. На сьогоднішній день з ініціативи голови Ода 85 кілометрів доріг відремонтували та ще 35 - ввели в експлуатацію. Також Віталій Коваль лобіює будівництво спорткомплексу на вулиці Макарова, стадіону Авангард та дитсадочку на вулиці Євгена Коновальця. Втім жоден з цих обєктів не зданий в експлуатацію. А ще Віталій Коваль запам'ятався тим, що минулого року балотувався на посаду міського голови Рівного.

Про світло Віталій Коваль любить говорити, тоді перед виборами він запустив проєкт Подаруй світло, де чиновник підсвічував культурні обєкти міста.

Також ми запитали ми запитали у рівнян, як вони оцінюють роботу Віталія Коваля за два роки.

Менш позитивно, про Віталія Коваля відгукуються екоактивісти. Зокрема Алла Лосік критикує очільника області за будівництво заводу кроноспан у Городку та бездіяльність обласного департаменту екології. Згадує останній публічний виступ Віталія Коваля на цю тему.

Називає Віталія Коваля компрадором, тобто людиною, яка торгує усіма наявними ресурсами.

А дехто з мешканців Рівненщини дуже хоче потрапити на прийом до Віталія Коваля.

Нині ж все частіше говорять, що зовсім скоро Віталій Коваль має піти на підвищення - отримати керівну посаду у Кабміні. Робити якісь висновники його роботи можна буде, коли він залишить свою посаду, адже про реальний стан речей в регіоні стане відомо коли до влади в області прийдуть опоненти нинішнього Президента.

Читайте також: На рівненському полігоні за звання найкращих змагались танкові взводи (ВІДЕО)