Перша сесія Рівнеради цього року і вже зі скандалами. Депутати затверджували зміни до Муніципальної програми сталого розвитку міста на наступні три роки. Каменем спотикання стала програма Прозоро. Голови ОСББ не хочу проводити закупівлі через неї. Чому так, дивіться далі у сюжеті.

 Ось так депутати зібралися на сесію Рівне нської міської ради. На початку їх потішили колядками. Найбільша сім‘я в Україні Біруків заспівала для депутатів.

А далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Затверджують зміни до муніципальної програми сталого розвитку. Прийшли голови ОСББ. Вони проти правки, яка передбачає проведення всіх тендерних закупівель через публічну систему прозоро.

Міські обранці кажуть, перемагають у тендерах ті фірми, які запропонували найменшу ціну. Дорожчі підприємства, які б можливо могли надавати, якісніші послуги в таких тендерах не зацікавленні.

Деякі депутати запропонували, що використовувати систему прозоро чи ні під час тендерних закупівель, мають вирішувати самі ж мешканці багатоквартирних будинків на зборах, а не одноосібно голови ОСББ чи міські обранці.

У залі засідань виникли жваві обговорення. Кожен пропонував своє.

Врешті решт погодили, закупівлі допорогового рівня голови ОСББ будуть проводити на власний розсуд. Перед тим обов‘язково провівши збори та погодивши з мешканцями будинків.