Оберіг своїми руками! У кожного із семи внуків Ольги Буткевич із Соломіївки є вишита бабусею сорочка. Використовує у своїх роботах стародавні автентичні орнаменти, до того ж від комірця до подолу, кожен стібок робить з любовю та позитивними думками. Перший місцевий завітав до берегині Поліської вишивки, щоб на власні очі побачити справжню стародавнє українське мистецтво. Детальніше у спецрепортажі Анастасії Кучеренко.

В колекції пані Ольги, сотні робіт. Стародавня поліська вишивка - заполонила серце майстрині ще з молоду. Втім основні знання Ольга Яківна отримала від своєї свекрухи. Адже, на Поліссі такі вміння передавалися з покоління в покоління, для збереження автентичності орнаменту.

За словами майстрині давніми Поліськими кольорами вважали – червоний та чорний. А найбільше використовували рослинні та геометричні орнаменти.

Один рушник майстриня вишиває близько тижня. Жінка каже, головне під час роботи, контролювати свої думки, працювати з добрими намірами та вкладати у вишивання благі наміри. Здебільшого пані Ольга вишиває для рідних.

А надає перевагу майстриня рідній - Поліській вишивці.

Вишита річ, чи то сорочка, чи то рушник - це оберіг. Вона несе в собі традиції, історію та колорит предків. Відтак, мати таку річ в домі необхідно кожному українцю.