П'ять простих порад врятують ваші кабелі від замахів домашнього улюбленця.

Багато власників домашніх тварин скаржаться, що ті не проти пожувати зарядний кабель від телефону, проводку або шнур від телевізора. Така звичка вихованця стає не тільки приводом для покупки нового зарядного, а й серйозною причиною для занепокоєння: тварину може вдарити струмом.

Ось прості способи вирішити цю проблему.

1. Блокуйте доступ до проводів меблями

Скористайтеся будь-яким потужним предметом меблів у вашій квартирі, який буде виконувати функцію бар'єру між вихованцем і електричними проводами. Пропустіть якомога більше проводів за шафами, підставкою для телевізора, комодом, письмовим столом і так далі. Такий спосіб підійде, якщо у вас досить велика домашня тварина.

Кішки і тхори можуть проникнути навіть у вузькі щілини, тому в такому випадку доцільніше прокласти електричні шнури під килимовим покриттям або підлоговими килимками.

2. Проведіть кабелі поза зоною досяжності вашого вихованця

Тварина не зможе зіпсувати те, до чого їй не добратися. Провід можна прикріпити до стін на рівні 1,5-2 м від підлоги. Для цього підійдуть спеціальні пластикові тримачі. Тут можна дати волю фантазії, перетворивши простий кабель в цікаву деталь інтер'єру.

pic Кабель від зарядного пристрою можна зафіксувати на столі або тумбочці, щоб він не звисав. Інші дроти можна прикріпити до столу або його ніжок.

3. Оберніть кабель в спеціальну захисну оболонку

Цей спосіб підійде як для стаціонарних проводів, так і для зарядних кабелів, які не перебувають постійно в одному місці. Щоб уберегти дорогий кабель для iPhone або зарядний пристрій для MacBook від гострих зубів вашого котика, використовуйте захисний короб з щільного пластику або металевого дроту. У такій оболонці кабель буде не по зубах вашому улюбленцю.

4. Використовуйте спрей, що буде відлякувати тварину

Найгуманніший, але досить дієвий спосіб. Є ряд засобівв, які домашні тварини не переносять: ефірні масла, цедра цитрусових, оцет, перець, часник. У місці, від якого виходить такий запах, тварина віддає перевагу довго не перебувати. Якщо ви не хочете займатися «алхімією» або площа квартири не дозволяє застосовувати неприємний вам самим запах, скористайтеся вже готовим рішенням. Відлякуючі спреї для котів і собак доступні в спеціалізованих магазинах.

5. Надайте вашому вихованцеві альтернативу

Домашні тварини, які гризуть дроти, часто нудьгують, налякані або відчувають стрес.

Якщо улюбленець з якої-небудь причини переживає стрес (переїзд на нове місце, довга дорога, нові люди в будинку), йому потрібно приділяти більше уваги, частіше годувати смачним і всіляко проявляти свою турботу. У всіх інших випадках вихованцеві можна запропонувати цікаву іграшку, на яку він зможе переключитися замість проводів.

А як Ви захищаєте провід в квартирі від своїх домашніх улюбленців? Пишіть в коментарях!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кухня в стилі лофт: дуже сучасно і практично [ФОТО]

Вирівнювання стін своїми руками [Поради рівнянам]