Посуд б'ється на щастя. Так кажуть кожен раз, коли в будинку розбивається чергова чашка або тарілка. Але чи так це насправді? І що обіцяє, наприклад, розбитий стакан.

Якщо тарілка або горнятко у вашій оселі розбилися не випадково, а навмисно, тобто ви в гніві кинули чашку на підлогу, і вона розлетілася на сотні шматочків, то це не до добра. Через такий вияв негативних емоцій вас можуть спіткати неприємності, проблеми з фінансами і навіть сварки з близькими. Тому заспокоюватися та виявляти емоції краще по-іншому, не використовуючи посуд.

«Де стакан б'ється, там добре живеться», - стверджує приказка. І це так. Якщо в будинку розбився стакан, то це до удачі. Але якщо скляний посуд розбила чужа людина, наприклад, сусідка, то це вказує на те, що вам заздрять.

Коли ж стакан розбив чоловік, то його чекає вдалий день, який принесе чималу фінансову винагороду.

Розбилося горнятко вашого малюка? Придивіться уважно до дитини, можливо, на ньому пристріт.

Якщо ж була розбита улюблена чашка чоловіка і при цьому кимось стороннім, це свідчить про те, що на нього можливо претендує інша жінка.

Коли в оселі розбився або покрився тріщинами посуд без чийогось втручання, то це витівки "будинкового чоловічка". Принаймі, так вважали наші предки. А щоб припинити такі «жарти», треба задобрити його, поставивши на ніч в кухні блюдце з молоком і солодощі.

Також, вважається, що не можна їсти з посуду з тріщинами - це може привести до серйозних життєвих випробувань та негараздів. Якщо регулярно їсти з улюбленої тарілки з дефектом, то вас може спіткати бідність.

Якщо пити чай або каву з тріснутої чашки, то це до самотності. І ця прикмета - попередження не тільки для самотніх, на сімейні пари вона теж діє. Не хочете залишитися на самоті, сміливо викидайте такий посуд з дому!

При цьому пам'ятайте: викидати розбитий, тріснутий посуд можна і у відро для сміття. Але краще зробити так, щоб цей процес очищення будинку від зайвих речей був на користь. Для цього посуд треба загорнути в чисту тканину, віднести на пустир і залишити зі словами: «Бито-колото, з бідою перемелене, на пустирі залишу, щастя в дім направлю. Як сказала, так і буде. Амінь! »