Цьогоріч у 80 клубах Рівненщини замінили дахи, ще у стількох осучаснили фасади. Реконструювали системи опалення в 40 культурних установах.

Загалом у будівлях культури і мистецтва області провели більш як півтисячі ремонтів. На це спрямували близько 5 мільйонів гривень.

Найбільше клубів відремонтували у Рівне нському, Млинівському, Демидівському, Гощанському, Костопільському, Здолбунівському районах, а також у містах Рівне та Вараш.

Задля економії природного газу культурні заклади області переходять на альтернативні види палива.

Вже цього опалювального сезону етнографічний музей у Сарнах, дитяча мистецька школа у Корці та будинки культури на Демидівщині й Костопільщині обіграватимуться твердим паливом. Натомість клуби у Дубно та селі Вересневе Рівне нського району перейшли на електроопалення.

У закладах культури та мистецтва замінюють вікна та двері на енергозберігаючі. Наразі таких встановлено майже 330 одиниць на суму понад один мільйон гривень.

Нагадаємо, на Рівне нщині працює близько 1300 закладів культури та мистецтва. З них майже половина – це клуби, більше півтисячі бібліотек, 34 школи естетичного виховання, 12 музеїв, два театри та одна філармонія. Усі установи знаходяться у тисячі приміщеннях.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.