Втратив ноги та не втратив силу духу. Сергій Кулінець у 2020 році був направлений у навчальний центр розвідки. Ніс службу до 2022 року. Там отримав поранення та втратив обидві ноги. З початком повномасштабного вторгнення перевівся на Рівненщину. Зараз несе службу у Рівненському ТЦК. Детальніше про історію ветерана з Рівненщини дізнавалися наші журналісти.

 Сергій Кулінець у свої 35 ветеран війни. У 2019 році вступив у Збройні сили України. Був направлений в один з навчальних центрів розвідки. У 2021 році отримав поранення, та втратив обидві кінцівки. Реабілітацію проходив у Нідерландах разом з побратимами.

Ти вчишся заново ходити, стояти спочатку. Ти став на протези, постояв, подивився, тебе хилить, чи не хилить, бо ж майстри так само налаштовують, щоб ти прямо стояв. Потім було важко зробити перший крок і встояти, коли ти зробив крок, тіло пішло і щоб його втримати, - розповідає Сергій Кулінець, військовослужбовець ЗСУ.

Сергій каже, було важко. Та важливу роль виконала підтримка друзів під час реабілітації.

До мене приходили хлопці, які були також на протезах прийшли й от умовно кажучи, і морально мене підтримали. Казали от дивися чоловіче, я до тебе прийшов, я від тебе піду сам. Не на кріслі колісному, а сам прийшов. Потім приходили хлопці, що я приїхав до тебе на машині, хоча у нього була парна ампутація так само, - каже Сергій Кулінець.

Ветеран активно займається спортом. Любив його ще до військової служби. Отримавши поранення не припинив приділяти увагу спортивній підготовці. Навпаки став більш цілеспрямованим.

У 2024 році я виконав норматив на кандидата майстри спорту з пара паверліфтингу і це також складно, бо є у них певні правила які навіть у здорових людей які виконують це все у них не так це все жорстко, як тут., - розповідає Сергій Кулінець, військовослужбовець ЗСУ.

Велика кількість ветеранів війни розпочинає займатися спортом, після отриманих травм. Вадим Полюхович - тренер у рівненському центрі "Інваспорт". Разом із Сергієм займається вже пів року. Каже, ветеран за цей час має великі успіхи.

Він від спортсмена початківця підняв планку до кандидата у майстри спорту України. Це близько 139 кілограмів пожав від грудей за правилами міжнародного паралімпійського комітету паверліфтингу, - каже Вадим Полюхович, тренер у Рівненському "Інваспорті".

Зараз Сергій працює у Рівненському ТЦК та СП. Варто додати від початку повномасштабного вторгнення була пропозиція, щоб військові які отримали поранення та не можуть повернутися до своїх побратимів працювали у військових комісаріатах. У нашій області уже запроваджують такі ініціативи.