Народні гуляння в обласному центрі незабаром змінять своє традиційне місце. Новим Майданом Незалежності стане Меморіал Слави. Принаймні біля останнього чиновники планують облаштувати територію для масових заходів. Найбільше таке рішення підтримують комунальники. Кажуть, їм вже не сила щоразу прибирати Майдан Незалежності.

Поліна Степанюк старша над двірниками, які прибирають Майдан Незалежності. Розповідає, після свят приходять на роботу о 5 ранку. І до обіду ледь встигають вивезти все сміття.

Головний комунальник міста Юрій Собчук впевнений, змінити місце проведення святкувань у Рівному потрібно було давно. Адже постійно відновлювати знищені клумби та приводити до ладу центр міста, комунальникам вже набридло.

Заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко з головним комунальником міста не погоджується. Каже, проводити масові заходи біля стадіону Авангард не зручно. Виникає проблема з доїздом автівок. Тому міська влада шукає інші місця. Щоправда їх в обласному центрі вибір невеликий.

Найкраще, вважають чиновники, організовувати масові заходи поблизу Меморіалу Слави. Кажуть, і місця вдосталь і житлові будинки далеко. Біля цього місця планується створити розважальну зону. Щоправда коли це буде - наразі невідомо. Найвірогідніше після виборів міського голови. А доти рівнянам доведеться і далі святкувати на Майдані Незалежності.