На календарі середина серпня, однак синоптики прогнозують нам ще декілька спекотних днів. Якщо Ви у відпустці - Вам пощастило! Рятуватись від спеки можна на природі, біля озер та водойм. Тоді наступні поради не для Вас! Вони для тих, хто змушений працювати у літню спеку.

1. У спеку варто прокидатися раніше. Якщо о 6-7 ранку на роботі вас ніхто не чекає, до настання спеки можна зробити ту частину домашніх справ, що пов'язана з фізичною працею ( миття підлог, полив грядок, прибирання двору та ін.).

2. На ранок варто перенести і прогулянки та заняття спортом - вдень ані дітям, ані пенсіонерам, ані бігунам, ані йогам на розпечених вулицях робити нічого.

3. Сніданок в жаркий день краще зробити основним прийомом їжі. І не забувати пити багато рідини.

4. Про сієсту, звичайно, навіть мріяти безглуздо - отримати можливість відпочивати вдень можна тільки разом з трудовою книжкою. Але краще побудувати робочий день так , щоб в найспекотніші години не довелося виконувати найвідповідальніші справи - працездатність в цей час знижується.

5. Витримати спеку легше, якщо відмовитися від традиційного м'ясного обіду на користь кількох легких перекусів кожні 3 години - овочевих, фруктових або молочних.

6. Гуляти з дітьми краще після 19-20 годин, садово - городні та інші роботи на повітрі перенести на вечір.

7. Вечеряти лікарі теж радять пізніше звичайного, не налягаючи на білкову їжу.