Цих дітей цураються. Дорослі вчать малечу оминати їх на дитячому майданчику. Їх шкодують, але не йдуть на контакт з ними. Це усе про аутистів. Та не всі стоять осторонь особливих дітей. Дехто вважає, що "діти дощу" - частина держави України. Саме ці небайдужі організували табір для цих особливих діток.

Ці яскраві кадри з табору для особливих дітей. Таке літнє дозвілля на Рівне нщині створили, аби навчити "дітей дощу" взаємодіяти з іншими, пізнати навколишній світ, бути відкритими. Усі світлини, зроблені у таборі для дітей-аутистів, нині утворили виставку. Серед них і фотографія Матвія Романчука. Мама хлопчика розповідає про враження від табору.

На багатьох світлинах виставки діти бавляться з собаками. Та це не просто розваги, це вид лікування - каністерапія. І це ще один спосіб навчити "дітей дощу" довіряти світу.

Дитина-аутист може народитися у будь-якій сім'ї, - переконує Олена Корсун, голова Благодійного фонду "Погляд". Тож відсторонюватися від цих особливих дітей не варто.

Феноменальна пам'ять, непересічні здібності у точних науках, унікальна обдарованість в художньому мистецтві - це неповний перелік талантів аутистів. Однак, наше суспільство досі не здатне прийняти їх. Лишень тому, що вони інші.