Заробити грошей - саме такі прагнення керують рівнянами, які виїжджають за кордон. Однак не завжди перспективні обіцянки достойного заробітку стають реальність. Перетинаючи межі України, люди часто потрапляють у рабство - трудове, сексуальне або ж примусове жебрацтво.

Торгівля людьми - це найганебніше порушення прав, - наголошують правозахисники. Тим паче, що навіть у 21 столітті люди не рідко стають справжнім товаром. Кажуть: проблема актуальна і для Рівне нщини, тож говорити про це - необхідно.

Не усі випадки торгівлі людьми потрапляють під приціл правоохоронців, - розповідають поліцейські. А все через право на конфіденційність. Постраждалі отримують усю можливу матеріальну та моральну підтримку у благодійних та громадських організаціях, однак звертатися до поліції чи ні - їхній вибір.

Попри стереотип, статистика свідчить: чоловіки стають об'єктами торгівлі частіше, ніж жінки. 93 % постраждалих потрапили саме у трудову експлуатацію. І цифри свідчать, що найчастіше українці стають заручниками сусідньої країни-агресора - Російської Федерації.

Тож і правохоронці, і громадські діячі радять ретельно перевіряти інформацію про чужеземного працедавця, аби намагаючись заробити гроші, Ви не втратили власну свободу.