Пропонує начальник обласного управління освіти Іван Вєтров. Він впевнений це допоможе уникнути черги абітурієнтів при здачі документів. Вступників та їх батьків головний освітянин закликає бути пильними та не вірити шахраям, які за гроші пропонують гарантований вступ до закладу.

Бути пильними обіцяють і самі освітяни, які побоюються підробок минулорічних та позаминулорічних сертифікатів ЗНО. І обіцяють цьогоріч вступна кампанія буде гарячою. Адже виші будуть боротися за кожного студента, кількість яких щороку зменшується.

Можливі проблеми вступної кампанії 2010 та шляхи їх подолання обговорювали сьогодні керівники вишів та обласна влада. Зокрема, як зазначив начальник обласного управління освіти Іван Вєтров керівництво навчальних закладів в змозі попередити багаточисельні черги абітурієнтів, збільшивши кількість аудиторій та персоналу, який прийматиме документи.

Потенційних студентів та їх батьків освітяни застерігають не вірити махінаторам які за певну суму гарантують вступ у заклад. Самі ж побоюються підроблень сертифікатів ЗНО. Їх буде вкрай важко перевірити, адже згідно з нововведеннями - при цьогорічній вступній кампанії будуть дійсними сертифікати, видані минулого та позаминулого року.

Загалом же зі стартом вступної кампанії кожен навчальний заклад почне боротьбу за студента, адже їх кількість щороку зменшується.