Море по коліна, гори по плече. Вони і стрибають з парашутом, і лізуть у воду в лютий мороз. У них професійне свято — День розвідника. Сьогодні розвідники демонстрували своє вміння для усіх охочих подивитися. На Рівненщині вже понад півсотні років діє окремий розвідувальний батальйон.

Один з обовязкових атрибутів кожного розвідника гранатомет РПГ - 7Д. Його вага понад 6 кілограмів. Дальність польоту до півтисячі мерів. Цією зброєю вправно користується кожен розвідник. Крім цього військові шпигуни повинні бути у хорошій фізичній формі, володіти прийомами рукопашного бою, орієнтуватися в незнайомій місцевості. Тому у розвідників насичена програма тренувань. Руслану до дембеля залишилося більше двох місяців. Молодий військовий не проти застосувати своє вміння за кордоном.

На Рівне нщині понад сотня розвідників. У підготовці: постійні стрільби, виїзди в інші області. Частина спецназівців контрактники. Однак ті, хто в армії за гроші нарікають, держава проти них не дбає: зарплатню давно треба піднімати.

У війського керівництва свої проблеми: розповідають утримувати розвідників найважче. За роки незалежності держава не виділила на це жодної копійки. Щороку оновлюється лише військовий гардероб.