За два місяці після демобілізації боєць східного фронту осиротів. Рідна мати померла в страшних муках мало не на руках воїна і його сестри. Судмедексперти при розтині, та і лікарі, в останній день констатували у жінки сказ. Найімовірніше заразилась від укусу приблудного кота майже рік тому. Агонія тривала добу, а боротьба медиків була безрезультатною. Рідні вважають, непоправного можна було б уникнути, якби не халатність медиків і ветеринарів у рідній Гощі. Адже в райлікарні жінку двічі відмовили від профілактичного щеплення, а ветеринари замовчали перед родиною факт смерті тварини, вже наступного після укусу дня. Халатність лікарів, чи банальний брак вакцини. Недогляд ветеринарів, чи трагічний збіг обставин - намагався розібратись Дмитро Леонтіюк.

У листопаді їй би виповнилось 49. До цих вихідних у жінки скарг на здоров'я не було. Хіба кіт покусав восени минулого року.

Жінка, в страшних муках померла цієї неділі в обласній лікарні. Туди її доставили з підозрою на гіпертонічний криз, розповідають лікарі.

Але на цій стадії медицина виявилась безсилою. Смертність від сказу в термінальній стадії більше 90-та відсотків. Агонія з судомами, захлинанням слиною, боязню світла, води та звуків тривала менше доби...

А все тому, що місцеві медики двічі відмовили жінку робити профілактичні щеплення.

Мовляв кіт, що на неї напав, живий-здоровий. От тільки за версією ветеринарів - здох наступного ж дня, а аналізи, які нібито робились - сказу не виявили.

Та і наявність самої вакцини - відкрите питання.

На камеру показати заповітні запаси цілющої вакцини лікар відмовився. Вже не на камеру - дістав з холодильника одну невеличку коробочку з фіолетовими літерами і червоним штампом. І повідомив, що це - саме той препарат, і його достатньо. А інших в холодильнику і не було. Рідні померлої від сказу жінки вакцини не вистачило. На 5 чоловік знайшлось лише 3 дози.

Нині і родина померлої, і медики з ветеринарами чекають висновків лабораторного дослідження зі столиці. Адже саме там мають підтвердити, або спростувати клінічний діагноз "сказ", від якого начебто і померла в страшних муках 48-ми річна жінка. А вже після результатів досліджень столичного інституту син-ветеран східного фронту, дочка та чоловік померлої вирішуватимуть - як саме виконати останню волю жінки. Сподіваються - винних встановить слідство, а покарає суд. Дмитро Леонтіюк та Антон Киричук.