(*Незабаром весь християнський світ відзначатиме День Святої Трійці, який цього року припадає на 19 червня. Це є і днем народження християнської церкви. Яка ж історія цього великого свята?*)

Минуло 40 днів після воскресіння Ісуса, і десять днів після його вознесіння. Апостоли і Пресвята Матір Божа знаходилися в будинку на Сіонській горі. З ними були учні Христа і перші віруючі - вони не знали, що їм робити далі.

Раптом кімната заповнилася небувалим шумом - немов вітри заповнили приміщення. На кожного апостола і на Пресвяту Марію зійшов Дух Божий у вигляді язиків полум'я. Апостоли раптово заговорили всі разом на різних мовах, яких раніше не знали. Зчинився неймовірний галас, який привернув увагу проходячих повз мешканців Єрусалиму та гостей міста.

Святий Петро вийшов на ганок і оголосив, що дух Божий зійшов на апостолів, і можуть вони пророкувати. Апостоли вийшли на вулицю і почали свої перші проповіді на різних мовах. Їх промови були повні божественного вогню і підкорили усіх присутніх.

У той же день близько 3 тисяч чоловік взяло хрещення - так народилася християнська церква. Першим християнським храмом став той самий будинок на горі Сіон - нині Успенський храм Гробу Господнього в Єрусалимі. Апостоли розійшлися по багатьох країнах, щоб проповідувати.

Вони були наділені дарами пророкувати і зцілювати, і несли вчення Ісуса Христа в різні народи, божественною волею опанувавши різні мови. Надалі всі апостоли, крім Іоанна, були страчені. Тим не менш, християнська церква існує і понині.