У Володимирецькому районі, що на Рівненщині селяни висадили близько 400 тисяч насаджень яблунь, кущів смородини, аґрусу, порічок та полуниці - усе за кошти євросоюзу. Завдяки цьому соціально-економічному проекту мешканці району матимуть стабільний прибуток - а інші в Україні та за її межами - екологічно чисті фрукти та ягоди.

Півмільйона євро з Євросоюзу - на Володимиреччину ! Гроші дали, щоб підняти рівень життя району, де залишила свій страшний слід Чорнобильська радіація. Влада району розробила програму, за якою селянам допоможуть садити плодово-ягідні сади, а потім реалізувати урожай. Саджанці, добрива і техніка — безкоштовно, треба лише робочі руки і бажання. Нині в експерименті - 69 учасників. Кожен з них висадив потроху яблунь, полуниць та фруктових кущів. Уже цього літа матимуть перший урожай. В селі Зелене вісім сімей площу у 10 гектарів перетворили та райський куточок. Сподіваються мати з цього прибуток. Вони уже шукають шляхи збуту майбутнього урожаю. Співпрацювати з селянами погодився і місцевий завод. Взамін отримав дороговартісне обладнання. Обласна влада переконана - на досвіді Володимиреччині варто розвивати усі села Рівне нщини.

Представники Єврокомісії задоволені, що селяни відповідально віднеслися до реалізації проекту. Планують надалі не тільки моніторити Володимиреччину а й втілювати нові подібні програми.

А завдяки активності селян Володимиреччини вже за рік-два дотаційний район вийде на ринок з раділогічно чистою продукцією. Більше того - продукт сертифікований, то ж володимирецькі яблука та ягоди їстимуть європейці.