Перший дзвоник залунав сьогодні для понад двохтисяч рівненських першачків. Освітяни радіють нарешті перший раз у перший клас пішли на дві сотні більше школяриків. Переконують, усі рівненські школи до нового навчального року готові, і додають проблем з підручниками школярі не відчують. З яким настроєм перший дзвоник зустріли рівненські школярі далі у сюжеті.

Першого вересня традиційно найбільше хвилювань у батьків першокласників, та випускників. Кажуть у такі дні розуміть - дитина виросла. Цього дня школярів вітають не лише рідні. Виходять з владних кабінетів і чиновники. аби пригадати свій перший дзвоник.

Педагоги до свята готуються ретельно. Урочисто зустрічають першачків, дають їм настанови, та вручають символічний ключ до знань, не забувають і про іграшки для шестирічок. А наймолодші учні вже першого дня демонструють свої таланти. Традиційно випускник і першокласниця першим дзвоником сповіщають про початок нового навчального року.

Чи сподобається першачкам у школі - час покаже. Поки що за школою сумуть учні з досвідом.

Досвідчені школярі переконують найкращий перший день у школі - купа вражжень, лише один урок, і ніякого домашнього завдання.