1 травня - найбільше християнське свято - Світле Христове Воскресіння.

У ніч з 30 квітня на 1 травня 2016 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Володимирському кафедральному соборі очолив Пасхальні богослужіння - полуношницю, хресний хід, Великодню утреню та Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого.

Також привітання з найбільшим християнським святом святійший патріарх надіслав по всім церквам України. Їх у кожному місті зачитували святі отці.

Зокрема, у ньому йшла мова проте, що знову в україні святкування відбуваються під час війни. Як радіти Пасхальною радістю, коли скорбота прокотилася Україною? Святійший Філарет у зверненні відповідлає: можна. Тоді, як Ісуса розіп'яли на хресті теж була скорбота. Та Він воскрес, і сказав, що побачить їх, і радість прийде, і світло. Життя перемагає смерть. Добро пермагає зло. Для того Ісус помер на хресті, аби воскреснути і спасти всіх людей. Ч

Також у Великодньому привітанні Філарет озвучив питання - чи маємо підстави радіти? Так. Ісуса розіп'яли, проте він воскрес і це стало радістю. І наші душі з'єднаються з тілами після смерті.

Все має владу над всіма скорботами, і труднощами. Але нам треба навертатися до Бога, всім серцем всією душею.

Також Святійший патріарх привітав із Великоднем Президента, уряд, та всіх військовослужбовців, котрі захищають наш спокій і батьківщину. Весь християнський народ. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Фото сайту cerkva.info

pic

pic