У Морочному Зарічненського району мало не всі школярі вільно володіють італійською. Дивовижу іноземці помітили під час фотопленеру "Рівне. На Європейських перехрестях" у глибинці рівненського Полісся. На прощання італійські фотохудожники завітали ще й до вихованців обласного ліцею-інтернату - поділитися досвідом.

Гучними оплесками у рівненському обласному ліцеї - інтернаті зустрічають італійських фотографів. Гості з-за кордону завітали до школярів не тільки продемонструвати професійну апаратуру, а й розповісти як зробити гарну світлину.

Намагалися не відставати від італійських фотографів і рівненські ліцеїсти. Восьмикласники організували власну різножанрову фотовиставку.

Анастасія Ювчик одна з авторів виставки. Представила 8 пейзажів. Каже, фото - це її хобі. Зустрічі такого рівня - зарубіжних професіоналів із школярами-початківцями - не просто рідкість, вони бувають раз у житті певен відомий рівненський фотохудожник Олександр Харват.

Тому варто цінувати кожну мить спілкування. Результатами пленеру і зустрічі зі школярами стануть фотовиставка і видання фотоальбому, заплановані на травень.