Держава має намір у вісім разів збільшити плату операторів зв'язку за користування радіочастотами. Так чиновники планують збагатити бюджет на мільярд гривень. Відповідну постанову Верховна Рада може прийняти вже незабаром, пише газета «Дело».

Оператори ж, зі свого боку, обіцяють завдати удар у відповідь - суттєво підвищити тарифи на мобільний зв'язок. Бо не бачать економічних підстав для подорожчання плати за використання частот.

Провідні мобільні оператори уже надіслали листа урядовцям, в якому просять відмовитися від таких планів. Нагадаю, сьогодні плата за користування радіочастотним ресурсом становить 1580 гривень на місяць за 1 МГц в кожному з регіонів України.

За словами експертів, зараз кожен з найбільших мобільних операторів відраховує за користування радіочастотами 1,5 - 2 мільйони гривень щомісяця. І якщо раніше вони платили до 24 мільйонів на рік, то в разі підвищення ця цифра зросте чи не вдесятеро. Для "Київстару" та МТС ці втрати будуть істотними, а для дрібніших операторів – узагалі критичними, - зауважують експерти.