Волосся досить капризно реагує на наше харчування. Йому потрібно отримувати в комплексі білки, складні вуглеводи, вітаміни та мінерали. Повноцінний білковий сніданок просто необхідний, якщо ви хочете мати здорове волосся, та й не тільки волосся. Справа в тому, що у ранковий час енергетичний рівень волосяних фолікул самий низький, їм необхідне підживлення.

Список продуктів, корисних для волосся, крім свіжих овочів і фруктів, включає:

М'ясо яловичини. Для оптимального росту волосся необхідно вживати червоне м'ясо двічі в тиждень. У яловичині містяться білок, вітаміни групи В, залізо, цинк. Мінімальна рекомендована порція: 100 гр., 175 ккал.

Яйця і яєчні білки. Якщо ви вегетаріанець/ка, то яловичину можна замінити яйцями. Мінімальна рекомендована порція: 1 велике яйце, 84 ккал.

Коричневий рис - ідеальне джерело складних вуглеводів, вітамінів групи В і волокон. Мінімальна рекомендована порція сухого рису становить 30 гр., 179 ккал.

Сир. Нежирні сири - хороше джерело білків і кальцію. Ви можете використовувати його на сніданок, якщо немає часу готувати. Мінімальна рекомендована порція: 60 гр. одновідсоткового сиру, 72 ккал.

М'ясо свинини. Не дивлячись на те, що даний продукт не дуже сприяє зниженню ваги, його рекомендують вживати як додаткове джерело вітаміну В, цинку і протеїну. Мінімальна рекомендована порція: 100 гр. свинини, приготованої на грилі, 576 ккал.

Червона риба (лосось, сьомга). Вживаючи її, ви отримуєте наступні речовини: вітамін В12, цинк, білок. Мінімальна рекомендована порція лосося: свіже філе 100 гр., 180 ккал.

Джерело: SvitUp.com