Ось і настала осінь – пора золотистих фарб. Природа дає можливість нам зробити свято для душі - фотосесію. Це чудовий спосіб гарно провести час, отримати безліч приємних вражень та залишити в пам’яті ці спогади. Але постає запитання: як правильно обрати фотографа? Як поєднати якість та приємну ціну? Давайте розбиратися разом. І в цьому нам допоможе чарівна дівчина та талановитий фотограф ((https://vk.com/id_ddemchuk)(Демчук Дана)).



pic

Як Ви вже зрозуміли, щоб фотосесія була вдала, потрібно заздалегідь підготуватися та вивчити всі нюанси, що стосуються цієї нелегкої справи.

Основним показником хорошого фотографа є його роботи. Саме фото покажуть Вам, чи можна довіритись цій людині. По них можна визначити якість фото, бачення фотографа.

pic

Ви мусите переглянути якомога більше фото. Переглядаючи портфоліо фотографів, звертайте увагу не на пейзажі за спиною, а на обличчя людей, на їхні посмішки, погляди - які почуття передають ці фотографії. Буває так, що на всіх фотографіях один пейзаж, а осіб не видно зовсім. З точки зору фотомистецтва, можливо, таке фото має місце бути, але фотозйомка людини несе іншу мету. Звісно не обов’язково, щоб всі вони Вам сподобались, адже у всіх людей смаки різні, але якщо хоча б 70% робіт Демчук Дани залишили приємне враження, то можна вести подальші переговори. А ще Ви переконаєтесь, що всі роботи авторські, а не запозичені.

pic

Не менш важливою є пунктуальність фотографа. Це легко можна перевірити при особистій зустрічі. Зверніть увагу на те, чи не спізнилася людина на зустріч з Вами – майбутнім клієнтом. Приділіть увагу тому, як фотограф планує робочий час – якщо він не виконує зобов’язань по дзвінку, або нехтує проханнями про додаткову інформацію – то у відповідальний момент все може скластись не найкращим чином.

pic

Зверніть увагу на вміння знайти контакт, товариськість. 80% успішної зйомки – це Ваш контакт з фотографом. В іншому випадку виходять фото із серії «застиглий пам’ятник». Тим більше якщо це Ваша перша зйомка і Вам важко розкритися, правильно рухатися, висловлювати мімікою свої почуття, то контакт з фотографом просто необхідний. Для цього повинно бути порозуміння.

pic

Знання «предмета» фотографом можна дуже просто перевірити. Попередньо запитайте який макіяж краще підібрати, що одягнути, де провести фотозйомку. Професіонал обов’язково порадить найоптимальніший варіант. При цьому Ви можете не прислухатися до цих порад, але ви відразу зрозумієте наявність досвіду у цього фотографа.

pic

Головне – обирати душею, щоб поглянувши на фотографії через 10-20 років, ви відчули ті емоції, які були у вас в той день.

І ще одна порада. Замовити фотографа краще заздалегідь. Вдалого вам вибору!!!

pic