Сьогодні існує безмежний вибір зубних паст, але які з них користі та безпечні, постає питання. Дехто вважає, що якість зубної пасти визначається маркуванням.



pic

Так, якщо вертикальна полоска на тюбику зубної пасти позначена чорним кольором, то продукт складається повністю з хімії! Червоні квадратики означають, що продукт приблизно на 70% складається з хімії і 30% з натуральних продуктів. Блакитна - містить більше мінеральних компонентів. Зелені квадратики означають, що використаний вами продукт без хімії! Складається тільки з натуральних речовин!

За процентним вмістом хімії в зубній пасті.

100% хімічний склад в пасті з чорною смужкою, тільки 20% природного продукту міститься в пасті з синьою смужкою, з червоною смужкою вміст природного продукту становить 50%, а зелена - 100% природний продукт.

Або такий варіант - по кольоровим смужках можна визначити клас пасти, від чорного - "економ клас" до зеленого "еліт клас". Існує й така думка - блакитна смужка - паста для щоденного застосування, червона - лікувальна паста (застосовується не більше тижня), із зеленою смужкою - зміцнююча паста (застосовується протягом місяця після лікувальної), з чорний смужкою паста відбілююча (використовувати не частіше разу на тиждень).

Згідно законодавства маркування зубних паст повинна відповідати:

ГОСТ 7983-99, відповідному стандарту ІСО 11609-95 «Стоматологія. Пасти зубні. Вимоги, методи випробування та маркування ». У цьому документі про маркування тюбиків зубних паст говориться наступне:

ГОСТ 7983-99 Пасти зубні.

Однак, яким кольором буде виглядати фотомітка залежить від концепції дизайну і від того, яким кольором дизайнер вважатиме за потрібне (за технологічними і естетичних причин) її пофарбувати.

Як правило мітка друкується однією фарбою, як і штрихкод.

Для того, що б фотодатчик ловив фотомітку, необхідний контраст між фоном і міткою. Максимальний контраст - це білий матеріал і чорна фотомітка. Якщо в дизайні присутня чорна фарба - то й фотомітка і штрихкод будуть чорними, якщо в дизайні чорна фарба відсутня, то призначається максимально контрастний відносно фону колір. Якщо фон чорний / темний, то використовують білу фотомітку. Бувають випадки, коли фотомітки взагалі відсутні, а їх роль виконують елементи дизайну. Багато виробників ризикують, призначаючи світлий колір фотомітці і штрихкоду, так як штрихкод може просто напросто не рахуватися сканером в магазині. Для вибору кольору міток і штрихкоду проводять попередні тести, але найчастіше виробники не ризикують випускати неякісний продукт і використовують чорний / темний колір.