Від поганого настрою врятує зміна раціону харчування. Для того, щоб побороти осінню депресію, достатньо обирати правильну їжу. Вчені радять вживати побільше "радісних" продуктів. До них відносять шоколад, банани, жирні сорти риби, індичка, курка, яловича печінка, червоне пісне м'ясо, яйця, морепродукти, сир, вівсянка, сухофрукти, цитрусові, горіхи, молоко і кисломолочні продукти.

Тобто побороти осінню депресію допоможуть продукти, що містять глюкозу, магній, триптофан, поліненасичені жирні кислоти омега-3 і вітаміни групи В.

1. Головне джерело глюкози - вуглеводи. Тому на сніданок обирайте мюслі або каші з цільнозернових круп. Також джерелом глюкози стане хліб з борошна грубого помелу. Вівсянка захистить від перепадів настрою, так як до її складу входять магній і тіамін.

2. Магній допомагає організму боротися зі стресом. Тому включи у свій раціон молоко, горіхи, шоколад, рибу, бобові, банани, шпинат, спаржу, кукурудзу і брокколі. Мигдаль містить вітамін В і магній, які сприяють виробленню серотоніну. Якщо серотонін в нормі, депресія вам не страшна!

3. Триптофан сприяє виробленню "гормонів щастя". Найбільше цієї речовини міститься, звичайно ж, у бананах і шоколаді. Банани містять алкалоїд хармана, який змушує вас відчувати ейфорію і захоплення, а також вітамін В6, який заспокоює нервову систему. Чорний шоколад містить фенілетиламін, який стимулює вироблення гормону ендорфіну. А теобромін і магній виступають, як антидепресанти.

4. Сир, особливо рокфор, містить ряд амінокислот, які стимулюють вироблення ендорфіну - гормону щастя.

5. Тунець, сьомга, сардини, анчоуси, скумбрія - найкращі помічники в боротьбі зі стресом. Лосось багатий омега-3 жирними кислотами, які пригнічують вироблення гормонів стресу.

6. Морська капуста багата не тільки йодом, але і пантотенової кислотою, яка нормалізує роботу надниркових залоз. Як відомо, cаме там, у разі стресу, виробляється адреналін.