«Без традиції немає культури, без культури немає нації» - цей вислів В’ячеслава Липинського увібрав в себе ввесь глибинний зміст важливості збереження та підтримки традицій суспільством. Адже, те, що забуто, зникає з пам'яті народу назавжди. Недарма ж кажуть, що життя – це не ті дні, які пройшли, а ті, що запам’яталися.

Саме тому, гарячі серпневі дні у Пекарні #1, що у м. Рівному на вул. Чорновола, 60, вирішили присвятити вшануванню давньої української традиції – свята обжинків. Адже недарма останній місяць літа в Україні називають серпнем – ще у давнину з його приходом для серпів і кіс завжди було багато роботи: завершували жнива, звозили збіжжя, готувалися до обмолоту. Тож і донині живе у народі гарний звичай проведення обжинкових свят.

У день завершення збору хліба господарі завжди залишалися вдома, готуючись до приходу женців. З цієї нагоди у хаті готували багаті страви, пекли, прибирали у дворі та світлиці. На полі вижинати останні стебла хліба доручали найкращому косареві та найвправнішій в’язальниці, які готували обжинковий сніп, що символізував подяку природі за щедрий урожай. Так вшановували свято обжинок наші предки.



pic

Цьогоріч, починаючи з 16 серпня відчути всю красу, аромат та, навіть, смак давньої української традиції обжинок, зможе кожен, хто завітає до Пекарні #1. На відвідувачів чекає не лише незабутня атмосфера та тематичне декорування закладу, а й привітний персонал і, звісно, найвибагливіші смаколики від Пекарні #1, зокрема, радять скуштувати традиційні українські паляниці зі смальцем та багато цікавих новинок.



pic

Варто зауважити, що Пекарня #1 заклад, який стає улюбленим місцем відпочинку для всіх, хто хоча б раз відчував на собі її особливу атмосферу та найкращий у світі аромат свіжоспеченого хліба. Перевагою є й широкий асортимент власної випічки, завжди свіжої апетитної та неймовірно смачної. А окрім цього заклад пропонує різноманітні перші страви, холодні закуски та основні страви і, звісно ж асортимент напоїв для усієї родини.

Тож завітайте у Пекарню #1 – відчуйте атмосферу та смак українських традицій.

Адреса: м. Рівне , вул.В.Чорновола 60. Тел.: + 38 (0362) 40-03-04, + 38 (067) 362-23-27.