Скульптор М.Сивак вже зробив в повний розмір модель постаменту пам'ятника Г.Косміаді, як раптом стало відомо, що депутати однієї з комісій Рівнеради виступають проти.

Чи то їм не подобається відомий митець, чи то хочуть продати ласий шматок землі на вул. 16 Липня, де має бути пам'ятник. Реалістичнішим виглядає другий варіант, бо мешканці провулку Охотського (Вересая), де колись проживав митець, зараз стурбовані також через землю, на якій стоять їхні будинки. Кілька тижнів тому там появився "крутелик" і заявив, що йому подобається це місце і ця земля, та натякнув, що з депутатами "все порішає". Ще не забувся гучний скандал зі спробою знести будинок дитячої музичної школи №1, як робиться нова спроба.

Нас чекає черговий скандал? Він може стати міжнародним, бо донька Г.Косміаді вже схвалила модель, зауваживши, що її тато має бути таким, яким він був, коли жив в Рівному, - молодий, в блузі з бантом. Може статися і так, що пам'ятник митцю раніше з'явиться в... Москві, де він жив перед тим, як приїхав до нашого міста.