На характер людини впливає не тільки місяць і час її народження або знак Зодіаку, виявляється, деякі риси характеру, на думку вчених, передаються у спадок.

Але це зовсім не означає, що ці риси сто відсотків реалізуються в людини, так як величезну роль грає виховання і середовище, в якому росте дитина. Тому завдяки правильному вихованню негативні риси характеру можна витіснити позитивними. Які ж риси характеру можуть передаватися у спадок?

Лінь. За рівень активності людини відповідає набір з 36 генів, які можуть вам дістатися у спадок. Звичайно, не потрібно списувати на гени будь-який прояв ліні з вашого боку і виправдовувати цим свою бездіяльність, але той факт, що активність або пасивність людини визначається генетично, не залишає сумнівів.

Допитливість. Ви помічали, що деякі люди дуже допитливі, люблять подорожувати, пізнавати нове і незвідане? Вся справа в особливому гені - DRD4-7R, саме він відповідає за прояви цих якостей у людини і є досить рідкісним, так як на всій планеті носіями є всього лише 20% населення.

Доброта. В організмі людини існує ген, який відповідає за вироблення окситоцину - гормону щастя, а від цього залежить наскільки людина і буде схильна до емпатії.

Уважність. Концентрація уваги також, на думку вчених, передається у спадок, тому згадайте про це, коли в черговий раз будете звинувачувати дитину в неуважності. Ген, який відповідає за уважність, визначає, чи зможете ви навчитися водити машину чи ні, так як це не просто технічний навик.

Стресостійкість. Здатність швидко і правильно реагувати в стресових ситуаціях також передається від батьків до дітей. Існує ген, який допомагає людині не втрачати самовладання і не панікувати в надзвичайних ситуаціях.

У будь-якому випадку, не варто покладатися лише на генетику, виховуйте в собі ті якості і риси, які вважаєте важливими і необхідними для повноцінного і щасливого життя.

Головні фуд-тренди 2019 року:що модно їсти в цьому році