Необхідно бути патріотом своєї держави.

Скрутний період так званого перемир'я значно знизив волонтерський рух. У всіх волонтерських організаціях пішов спад, але мобілізація триватиме і новобранцям однаково потрібні будуть: форма, берці, тактика, бронежилети, каски. Ротації у військових формуваннях не припиняються з тої пори, як розпочався процес демобілізації. Волонтери та військові закликають тих, хто повертається до цивільного життя, аби побратими здали у військкомісаріати чи волонтерські центри те майно, що не стоїть на обліку, адже воно буде конче потрібне тим, хто перейме естафету у боротьбі з ворогом.

Затягування військового конфлікту на сході країни спричиняє певне фінансове виснаження населення. На початку конфлікту у громади та представників бізнесу був колосальний ресурс для того, щоб закуповувати все необхідне нашим бійцям. Купували все, починаючи від шкарпеток та білизни i закінчуючи дороговартісними тепловізорами, дронами, далекомірами, транспортними засобами.

На сьогодні серед населення, що підтримує українських захисників, спостерігається спад ентузіазму. Крім цього, економічна криза та різкі коливання валюти можуть призвести до значного подорожчання технiки. Нині те, що закуповувалося в іноземній валюті, подорожчало вдвічі. Тому бійцям необхідно берегти майно, передане громадою, і не брати спорядження собi «на згадку», а передавати його побратимам, повернувши до волонтерських центрів при демобілізації.

У даному випадку, необхідно бути справжнім патріотом, аби до кінця виконати свій військовий обов’язок, навіть перебуваючи поза зоною військових дій.

Або ще: викладання в рейтингових соцмережах світлин (на фоні будівель висоток, ландшафтів) чи звичайних повідомлень про місця перебування українських вояків на сході України ймовірно працюватиме «на руку» ворогам України, адже звичайна, на перший погляд, звістка з місць бойових дій друзям може послужити ворогам реальною розшифровкою місць дислокації українських військ.

Тож, браття-українці, будьмо соціально-відповідальними, допомагаймо нашим героям, аби забезпечити їх усім необхідним для нашої Перемоги! Правда – за нами! Перемога - за українським народом! Слава Україні!