Аби стати студентом, треба скласти тести як мінімум з трьох предметів. Приймальна комісія також зважатиме на середній бал шкільного атестата. Що чекає випускників і як готуватися до тестів — роз'яснить Оксана Конопацька.

Зовнішнє незалежне оцінювання наступного року проведуть з восьми предметів. Два тести обов’язкові: українська мова та література, а історія України чи математика - на вибір. Загалом, тести можна скласти з п’яти предметів. Обов’язкова ж умова вступу до вищого навчального закладу — три сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти.

З наступного року змінилося й саме проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Відтепер воно повністю відмежоване від школи. Тести писатимуть після закінчення навчального року.

Спробувати свої сили можна буде під час пробного тестування. Щоправда, воно платне — 68 гривень за предмет. Охочі зможуть у листопаді зареєструватися на сайті Львівського регіонального центру якості освіти.

Разом з тим на сайті Львівського регіонального центру уже оновлюється комп’ютерне тренувальне тестування. А зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме з 14 червня по 5 липня наступного року.